Historien om diamantringen

Det er mange som drømmer om å få en diamantring på fingeren i anledning en forlovelse eller et bryllup. Tradisjonene er forskjellige, noen bruker en ring for hver anledning og andre har to ringer. Noen par velger diamantringer og andre setter i en diamant etter hvert som de feirer jubileum. Enten diamantringen gis til forlovelse, bryllup eller som gave er det liten tvil om at de fleste anser en diamantring som en svært verdifull gest som viser at giveren virkelig setter pris på mottakeren.

Hvordan har det seg at diamanter blir sett på som verdifulle?

Historien skal ha det til at det på slutten av 1900-tallet ble funnet veldig mange diamanter i Sør-Afrika. Dette betydde at markedet ble oversvømt av den vakre steinen, og det er jo som kjent ikke så godt for forretningene. Det var britiske forretningsmenn som handlet med diamanter som kom om med ideen om å sørge for at diamanter fremdeles ble sett på som sjeldne og verdifulle. Dette gjorde de vet å opprette et selskap som overtok kontrollen over alle fasene i handelen med diamanter.

For å øke etterspørselen bestemte de seg for å overtale unge menn om at diamanter var synonymt med romantikk og kjærlighet, og det eneste rette å bruke på en forlovelses- eller giftering. På samme måte gikk de inn for å overbevise de unge damene om at hun burde forvente seg en diamantring dersom forholdet utviklet seg til noe mer.

Hjelp fra kjendiser

Den gangen som nå var det kjendiser og ukepressen som bidro til å spre ideen om diamantringer, kjærlighet og romantikk. Kjendisene fikk diamantringer og ukepressen skrev historier om hvordan kjente mennesker ga diamantringer til personene de var glade i. Etter hvert kom det flere historier og flere bilder av kjente mennesker med flotte ringer med skinnende diamanter. De kjente menneskene var alt fra skuespillere til politikere, rett og slett alle de menneskene vi andre gjerne vil ligne på.

På slutten av 1940-tallet var det en heldig tekstforfatter som kom opp med slagordet som er like berømt den dag i dag. Du vet kanskje allerede hva vi sikter til? Helt riktig, slagordet var «Diamanter varer evig». Konseptet gikk ut på at diamanter hadde en evigvarende verdi, og skulle legges i bankbokser eller gis i arv til barnebarn. Forretningsmennene bak ønsket ikke å skape et marked for salg av brukte diamantringer, da dette naturlig nok ville ødelegge mystikken og ikke minst prisen.

Økning av salget

Det er liten tvil om at diamantselskapet lyktes med sin strategi. Mellom 1939 og 1979 økte de salget sitt fra 23 millioner dollar til 2,1 milliarder dollar. Det japanske markedet, der det ikke fantes tradisjoner for diamantringer som forlovelsesring, er takket være vellykkede kampanjer av lignende karakter som vi har nevnt over, et av verdens største markeder for diamantringer.

Diamanter i mange varianter

Det er ikke uvanlig med diamantringer her i Norge heller, enten vi snakker om kjærlighetsgaver eller forlovelsesringer. Dog er det ikke alle som er i et forhold som muligens kan ende i en diamantring og ikke alle har råd til én heller. Kanskje du i stedet skal se på litt alternative diamanter? Spilleautomater, for eksempel, kommer med mange ulike temaer og du vil bli overrasket om du visste hvor mange av dem som omhandler diamanter.

Sjekk ut titler som Starburst, alle nordmenns favorittautomat, Dazzle Me, Frozen Diamonds, Cosmic Crystals, Giant Gems eller Diamond Strike. Her kan du la diamantene underholde deg, og om du skulle være så heldig å vinne kan du kanskje bruke premien på en ekte diamantring til deg selv. Hvem har sagt at du ikke kan gi deg selv en ekte kjærlighetsgave?

Privacy Policy