Klassiske diamantarmbånd

Diamantarmbånd er veldig spesielle smykker som skiller seg ut fra resten av smykkeskrinet. Dette fordi det kun ble populært å inkludere diamanter i armbåndene de siste tiårene. Tidligere har tradisjonelle armbånd bestått av ulike typer gull, samt detaljer med ulike stener og fasonger. Men tidene forandrer seg, og mennesker finner stadig nye måter å utvikle smykkene sine på. Klassiske diamantarmbånd fokuserer på en litt eldre, mer konservativ og tradisjonsrik stil, samtidig som de dyrebare stenene som er innfattet viser at dette er alt annet enn et vanlig armbånd. Klassiske diamantarmbånd er såkalte ”faste” armbånd, altså er de ikke bøyelige slik man er vant til fra kjeder. Disse armbåndene tres i stedet på hånden direkte i stedet for en åpne/lukke-løsning. Her finner man oftest diamantene på hver side av det faste ”røret” av gull, noe som ser ordentlig stilig ut og understreker skjønnheten til hendene som bærer smykket. Derfor kalles slike smykker også for diamantarmringer. Diamantarmbånd i klassisk stil er spesielt populære til formelle middager og ball.

Moderne diamantarmbånd

Ser du etter en mer moderne, eller en mer ”vanlig” type diamantarmbånd, finner du et stort utvalg av flotte, korte kjeder med diamanter blant detaljene. Dette er den mest populære typen diamantarmbånd, og det er slike man oftest finner i butikkene. Moderne diamantarmbånd passer til alle anledninger og til hverdagslig bruk, derfor er dette et kjøp du neppe kommer til å angre på. Slike armbånd koster gjerne en god del mer enn de klassiske diamantarmbåndene, men dette har seg å gjøre med vekten av gullet (kjeder veier mer) og den vanskelige jobben som må utføres. Når kjedet er slakt, er det ekstremt viktig at diamantene sitter godt festet – ellers kan de bli borte og halvere verdien av armbåndet. Et vakkert, moderne diamantarmbånd koster gjerne rundt tyve tusen kroner, men prisen kan raskt stige etter hvert som man velger ut karat og kjedemønster. Tennisarmbånd er de billigste av de moderne typene, mens diamantarmbånd med bysantiner-mønster raskt kommer opp i over ett hundre tusen kroner.

Diamantarmbånd for herrer

Selv om de fleste diamantarmbånd er forbeholdt kvinner (akkurat som diamantringer og kjeder), har også menn omfavnet de verdifulle edelstenene de seneste årene. Diamantarmbånd for herrer er dog mer robuste og tykke, noe som løfter prisen betraktelig. Først og fremst er slike armbånd lenger og veier derfor mer, samtidig som de alltid er av kjede-varianten og ikke armringer. Samtidig kan det være vanskelig å finne diamantarmbånd for herrer, noe som tvinger mange menn til å søke seg opp på nettet eller reise ned til populære smykkedestinasjoner (for eksempel Dubai) for å se etter sine ønskede smykker. Der finner man utsøkte armbånd som ingen herrer kan motstå – se opp for en blanding av hvitt, gult og rosa gull, med vakre innflettede diamanter og små detaljer som gjør smykket helt unikt. Slike diamantarmbånd er ettertraktede, siden det skal ekstra mye til å holde diamantene på plass når det er menn som bruker dem. Vi anbefaler at du ser etter armbånd der diamantene er trygt skjult mellom kjedelenkene.

Skap ditt eget diamantarmbånd

Det har blitt rimelig populært de seneste årene å skape egne diamantarmbånd, og det er langt ifra så vanskelig som det høres ut som. Dessuten kan du spare penger om du er smart og vet hvordan man pruter! Alt som kreves er at du kjøper diamantene du ønsker å feste til armbåndet separat, og går deretter til gullmesteren for å forklare hvor du vil ha dem. Fordelen her er at du kan finne smarte måter å feste diamantene til kjedet slik at de aldri detter ut. På toppen av dette er det også mye enklere å finne et vakkert armbånd uten diamanter – og deretter legge til diamantene. Vips, så har du et helt unikt diamantarmbånd som egner seg både som gave og til eget bruk.

Privacy Policy