Forskjellen på allianse og forlovelsesringer

Hvis noen viser deg en alliansering og en forlovelsesring ved siden av hverandre, vil du neppe se forskjellen. Begge er helt runde og finslipte, uten noen detaljer som stikker ut eller på noen annen måte drar til seg oppmerksomheten. Begge er ment for en privat forståelse mellom to personer, og begge gis i gave ved helt spesielle anledninger. Slike ringer har blitt brukt i over et tusen år – spesielt forlovelsesringer som symbolisere starten på et nytt liv der to mennesker blir til ett.

Enkelte kulturer har lagt spesielt stor betydning i allianseringene, spesielt i USA der slike ringer er vanlige å ha i smykkeskrinet. Også forlovelsesringene spiller en stor rolle der borte, og størrelsen på diamanten viser i bunn og grunn hvor mye en mann er klar til å ofre for sin ønskede partner.

Men det er én betydelig forskjell mellom allianseringer og forlovelsesringer, selv om det går helt fint å bruke de førstnevnte til forlovelsen også. Allianseringer har nemlig plass til nye diamanter! Ja, formålet med allianseringer er nemlig at man kan sette inn nye edelstener etter hvert som store forandringer skjer i livet til bæreren. De har blitt mer og mer utbredt i Norden siden etterkrigstiden, nå i det 21. århundret velger faktisk mange nygifte par å bruke allianseringer som gifteringer. Dette fordi man kan begynne smått og tilføye nye diamanter etter hvert som man utvikler forholdet.

Allianseringer ved store anledninger

Som sagt er hovedformålet med allianseringer at man kan legge inn nye diamanter ved store hendelser som bursdager, barnefødsel, jubileum og lignende. Som du hører fra navnet, handler slike ringer om en allianse. At man gjør ting sammen, og feirer samlivet. Allianseringer kan bæres både av begge partnere og av én person, det spiller ingen rolle. Mange moderne menn velger å ikke bruke allianseringer, men de kjøper gjerne en slik ring til sine hustruer og fyller den deretter på med diamanter etter hvert som tiden bærer paret fremover. Slike ringer ser spesielt godt ut sammen med enstens diamantringer, gjerne på samme finger. En slik kontrast vil fange oppmerksomheten til forbipasserende og vise tydelig for omverdenen at man har et godt liv sammen med sin partner.

Ferdig fattede eller ikke?

Allianseringer kommer i ulike varianter, men den mest populære inneholder én diamant på midten av den glatte overflaten. Dette ser kanskje beskjedent ut, men symboliserer starten på noe godt og positivt. Den ene diamanten vil lyse opp veien fremover, og etter hvert som man oppnår det man hadde planlagt kan man sette inn nye stener for å feire anledningen. Derfor anbefaler vi at du kjøper en alliansering med få stener, helst én. Ferdig fattede allianseringer mister noe av sitt formål, men det finnes selvfølgelig unntak. Kanskje har du/dere oppnådd en rekke planer allerede – for eksempel fått fire barn, som dere drømte om? Da kan allianseringer med fire diamanter være en perfekt belønning, der hver diamant symboliserer hvert barn.

Vedlikehold av allianseringer

Som med alle andre diamantringer, anheng og dobber (eller smykker generelt), er det viktig å sørge for et hyppig vedlikehold av allianseringen din. Til motsetning fra ikke-edle metaller og stener, trenger man i bun og grunn ikke ta av seg diamantsmykker i det hele tatt – verken i dusjen eller i sengen. Dermed kan de tiltrekke seg fett og støv, noe som slår ut på glansen. Allianseringer uten fattede diamanter kan bli matte dersom vedlikeholdet ikke opprettholdes. Mange velger å gå til gullsmeder med alle sine dyrebare smykker med jevne mellomrom og få dem alle finpusset. Det er dog ekstremt enkelt å rengjøre smykkene dine på egen hånd, i stedet for å overlate dem til en annen person utenfor hjemmet. Du kan for eksempel legge dem i saltet, kaldt vann, eller pusse dem på egen hånd med vanlig oppvaskmiddel og en gammel tannbørste.

Privacy Policy