Diamantringenes historie

Diamanter koster ikke store penger uten grunn. Dette er edelstener som er ekstremt vanskelige å utvinne, og enda vanskeligere å slipe. Siden diamanter er verdens hardeste mineraler, er det også nesten umulig å endre dem på noen som helst måte. Derfor tar det såpass lang tid å skape én diamantring, og nettopp derfor en slik ring gjerne koster en god del. Legg merke til at det kun er selve diamanten som tar lang tid å tilpasse – selve ringen produseres rimelig lett og raskt.

Diamantringer har vært populære i godt over ett tusen år, helt siden man endelig forstod hvordan man kan utvinne og slipe diamanter for bruk i smykker. Tidligere var uslipte eller lite slipte diamanter populære i blant annet India, der man kunne vise frem sin rikdom ved å bære på en slik sten rundt halsen eller ha den liggende i hjemmet. Indere har satt høy pris på diamantene i tusenvis av år, kanskje så langt tilbake som fire tusen år før vår tidsregning!

Nå om dagen er diamantringer en nærmest uunngåelig detalj i enhver kvinnes smykkeskrin, og de fleste menn ser på kjøpet av en diamantring som et naturlig steg i utviklingen av et forhold. Diamantringer brukes for det meste til forlovelsen, men ser også flott ut til andre formelle formål.

Diamantringer med én sten på hvitt gull

Dette er den mest populære typen diamantringer. Hvitt gull ble lenge regnet som en finere og mindre vulgær variant av det gule gullet, derfor valgte folk nettopp denne varianten sammen med diamantene sine. Siden diamanten er gjennomsiktig, vil det hvite gullet bringe frem en lys glans – dermed blir det enklere å se hvor detaljert og godt slipt en diamant er. Diamantringer med én sten på hvitt gull finnes i alle butikker med dyre smykker, og det er gjerne slike man kjøper til sin hustru når hun vil skille seg ut fra folkemengden.

Diamantringer med én sten på gult gull

Slike ringer har blitt mer populære de seneste årene. Folk har fått sansen for kontraster, og en flott diamant med gul bakgrunn ser meget spesielt ut. Diamantringer med én sten på gult gull er mer i øyenfallende og tiltrekker seg gjerne mer oppmerksomhet enn de «vanlige» ringene i hvitt gull. Diamantringer med gult gull finnes oftere å få kjøpt i utlandet, spesielt om man reiser østover mot India, der gult gull alltid har blitt regnet som det ultimate metallet.

Diamantringer med flere stener

Har man litt ekstra å rutte med, eller ønsker flere små diamanter i stedet for én stor, er dette et ypperlig valg. Diamantringer med flere stener ser unike ut, men koster gjerne litt ekstra på grunn av arbeidet som må utføres med dem. Her må en større sten deles opp i flere mindre, og alle må finslipes individuelt før de kan plasseres på ringen. Slike diamantringer kommer i flere ulike metaller, og det er ekstremt viktig at du velger en profesjonell smykkehandel når du gjør et slikt kjøp. Ingen har råd (verken på materiell eller åndelig måte) til å miste diamanter, men dessverre hører vi stadig vekk om stener som faller ut fra slike ringer.

Forlovelsesringer/allianseringer

Vi forteller mer om allianseringer i den utpekte artikkelen her på Flygel Diamonds, men det er viktig å forstå symbolismen med slike ringer. Det er ikke bare en vakker gave – forlovelsesringer er et budskap. Et løfte. Man viser at man er klar til å vie sitt liv til en person. Diamanter er urokkelige, de går aldri fra hverandre og skinner like fint i det uendelige. Dette er budskapet man avgir når forlovelsesringen går til sin nye eier. Det er veldig viktig at man forstår dette før man begir seg ut i en forlovelse eller allianse.

Diamantringer med unikt design

Det finnes en rekke profesjonelle smykkedesignere både her i Norge og eller i Europa. Europeere har drevet med diamanter i såpass lang tid at flere verdenskjente eksperter har vokst frem på kontinentet vårt, eksperter som har formet diamantsmykker i flere generasjoner. Når én sten ikke er nok og forlovelsen har vokst over til ekteskap, kan man derfor se etter såkalte premium-ringer med unikt design. Slike ringer skapes på individuelt basis, og ingen ring er lik noen annen. Slike gaver er uvurderlige, og diamantringer med unikt design vil alltid være favorittene i ethvert smykkeskrin.

Privacy Policy