Dobber som skinner

Øredobber er en viktig detalj i smykkeskrinet, og passer like godt for menn som for kvinner. Det var lenge et tabu for menn å bruke øredobber, men dette har heldigvis snudd i det 21. århundret. Nå er ikke øredobber for menn lenger et tegn på alternativ seksuell orientering eller noen spesiell tilværelse i samfunnet. Øredobber er helt normalt, og kan brukes på mange måter. Både menn og kvinner bruker øredobber i det moderne samfunn, både i hverdagen og til spesielle anledninger.

Ett av formålene med øredobber er å bringe mer fokus til ansiktet på den som bærer dem. Øredobber tvinger øynene til å holde ansiktet i en perfekt, sentral posisjon når man har en dialog. Samtidig er diamantøredobber et statussymbol, for det er lett å gjenkjenne ekte diamanter når de befinner seg såpass høyt på kroppen vår. Går man utendørs med diamantøredobber i dagslyset, vil glansen spre seg til alle kanter – ingen andre øredobber har samme kvalitet.

Diamantøredobber kommer i mange ulike former og farger, samtidig som prisen varierer enda sterkere enn når det er snakk om ringer eller anheng. Dette fordi arbeidet med diamantøredobber er mer finurlig og en del vanskeligere enn med ringer og andre smykker. Les videre for å finne ut mer om diamantøredobbenes farger og pris, samt smarte kontraster for deg vurderer å kjøpe dem.

Fokus på karat

Når du skal kjøpe diamantøredobber, er det karaten (størrelsen) på selve diamantene som gjelder. Diamantøredobber har som regel ikke et særlig vanskelig design – her snakker vi to diamanter som er festet til en krone, og denne har som eneste formål å holde diamantene på plass. Dermed er det enklere å diskutere prisen. Diamantøredobber kommer i mange ulike størrelser, og kan koste alt fra fire tusen kroner og opp til over tretti tusen, alt avhengig av karaten. Man finner også spennende rosetter med andre edelstener ved siden av diamantene – disse koster en god del ekstra, men inneholder som oftest en spennende kontrast. Les videre for å finne ut om de ulike kontrastene.

Diamantenes farge

Selv om gjennomsiktige diamanter er ikke de mest utbredte, selv om de er «vanlige» i smykkebutikkene, og man finner en rekke ulike farger på mer spesialiserte steder. Diamanter kommer i en rekke ulike farger, gradert etter deres utbredelse. Snakker vi diamantøredobber, er det viktig å velge en farge som passer deg både prismessig og med tanke på klærne du vanligvis bruker. Noen foretrekker så mye glans som mulig, mens andre går for mer diskré farger. Den mest utbredte fargen på diamanter er gul, deretter kommer de brune variantene. Deretter finner man de gjennomsiktige, som også fremstilles på kunstig vis i store omfang. Så kommer de dyrere variantene – blå, grønne, svarte, rosa, oransje, lilla og røde diamanter. Disse finner man kun i naturen, og de fire sistnevnte kan virkelig koste skjorta. Hope-diamanten er trolig den mest kjente ikke-gjennomsiktige diamanten i verden. Den har 45 karat og bærer på en fantastisk, mørkeblå farge som virkelig drar beskueren inn i en mystisk atmosfære. Hope-diamanten stammer fra India, men er utstilt i et museum i Washington D.C., USA.

Ulike kontraster

Diamanter ser fantastiske ut på egen hånd, men hvis man vil tvinge frem en ekstra spennende kontrast har man flere muligheter å vurdere. Den mest populære kontrasten blant diamantøredobber kommer frem ved hjelp av blå farge. Rosettøredobber koster gjerne dobbelt så mye som vanlige dobber, men disse vil bli en favoritt i smykkeskrinet fra dag én. Blå safirer bringer frem en ekstra glans, spesielt når de er omkranset av flere små diamanter. En populær variant er blå safir på midten av en rosettholder med ti små diamanter rundt (vanligvis en total på 1-2 karat).

 

Privacy Policy