Den evige jakten på gull og diamanter

Edle metaller og vakre steiner har alltid fascinert oss mennesker. Helt siden egypterne oppdaget gull og de mulighetene som det edle metallet gir for mer enn 5,000 år siden, har vi jaktet på rikdommen som følger med om man finner verdiene som ligger skjult under jordens overflate. I tillegg til gull, er det diamanter vi aller helst ønsker å finne. Diamanter er ikke bare et av verdens hardeste materialer, men det er også et av de aller dyreste. I dag bruker vi diamanter til langt mer enn bare smykker, og jakten på de edle steinene har ført med seg mange kriger og tragiske, menneskelige historier.

Gjennom store deler av menneskets historie har vi jaktet på rikdom over hele verden og det er laget utallige filmer om de ulike ringvirkningene jakten på diamanter har hatt. I dag er verdens diamantmarked strengt regulert, men det eksisterer fortsatt en stort svart marked og utallige mennesker mister livet årlig i diamantgruver. Vår fascinasjon for diamanter og skjulte rikdommer ser ikke ut til å noen ende ta. Hollywood har i mange år produsert filmer som forteller ulike historier knyttet til de mange problemene jakten på rikdommer har medført, men det er ikke bare Hollywood som har funnet inspirasjon i slike historier. Også spillutviklere har latt seg fascinere og det relativt nye mediet passer utmerket for å formidle denne type historier.

Følg Gonzo inn i jungelen

Gonzo’s Quest er en formidabel spilleautomat som er utviklet av det svenske selskapet NetEnt. Skal man tro ryktene, er hovedfiguren i spillet, Gonzo, basert på den velkjente Gonzalo Pizarro, en av de aller første spanske oppdagelsesreisende. I spillet følger vi Gonzo i jakten på den myteomspunne byen El Dorado og de enorme skattene som ifølge historien var skjult inne i den dype jungelen. Historien starter med at Gonzo viser sitt sanne ansikt når han stjeler skattekartet og forlater de andre i følget ombord i båten mens han selv begir seg inn i den mørke, utilgivelige jungelen. Selv om historien er basert på hendelser som skjedde for mange hundre år siden, ser man at selv da kunne man ikke stole på sine venner. Eller som vi sier i dag; penger er ofte roten til alt vondt.

I løpet av spillet følger vi den lille spanjolen Gonzo i jakten på en skatt som var ryktet å være så stor at den ville gjøre ham til verdens rikeste og mektigste mann. Akkurat som vi mennesker drømmer om å vinne i lotto eller ved å innkassere jackpotten på en spilleautomat på nett, drømte også Gonzo om å finne skatten som kunne endre hans liv for alltid. Automaten, som har vært å finne på ulike nettcasinoer i flere år, er en av de største suksessene gjennom NetEnts 20 år lange historie som spillutvikler. Automaten har fans over hele verden og det er ikke uten grunn.

En spilleautomat for alle

Gonzo’s Quest forteller ikke bare en gripende historie om hvor langt vi mennesker er villig til å gå for litt rikdom, men den gjør det i et nytt og spennende medium som passer alle typer mennesker. Automaten skiller seg klart fra andre automater fra samme tid og i stedet for de klassiske hjulene, er det her store steinblokker med masker og fabeldyr fra en svunnen tid som hardt og konsist ramler ned på skjermen. Det litt brutale elementet av automaten er med på å bygge opp under historien om jakten på skatter i en mørk og til tider ugjennomtrengelig jungel i Sør-Amerika. Lydsporet på automaten er like fenomenalt som grafikken, og hver gang man lander en gevinstlinje, eksploderer steinblokkene man vant på før nye ramler ned. Under hele spillet står Gonzo nede til venstre og følger nøye med. Treffer man en vinnende linje, både hopper og spretter han av glede. Treffer du en større gevinst, ja, da tar han virkelig av og moonwalker over hele skjermen. Dette er en utrolig morsom automat, som med humor og fenomenal grafikk forteller en gripende og spennende historie flere burde være oppmerksom på.

Privacy Policy