Diamantanheng med én sten

Kjeder var blant de aller første smykkene på jordkloden – de har blitt brukt i flere tusen år og kommer i en rekke ulike variasjoner. Kjeder og anheng er mer personlige, samtidig som de utstråler en viss energi fra den som bruker de. Snakker vi diamantanheng, er det enstens-anheng som må dekkes først. Dette er klassiske anheng med én stor sten på midten, ikke ulikt diamantringer med én sten. Det er slike anheng som oftest gis i gave, spesielt til modne kvinner som gjerne vil ha et smykke som skiller seg ut fra mengden. Diamantenheng med én sten kommer i de aller fleste tilfeller med hvitt gull, men man kan også finne alternativer. Her snakker vi samme design som på diamantøredobber – en solid diamant på midten av en krone eller rosett. Også her finner man et simpelt design som dermed senker prisen, men det er ekstremt viktig å velge riktig gullsmed. Ingenting er mer sørgelig enn å se at diamanten fra anhenget savnes.

Detaljerte diamantanheng

Ønsker man å bruke diamantanhenget til mer formelle anledninger eller til hverdagen, kan man se over utvalget av detaljerte anheng i stedet for enstens varianter. Detaljerte diamantanheng kommer i et utrolig assortiment, med alt fra hjerter og dråper til rosetter, stjerner og krystalldesign. Disse koster selvfølgelig mer enn diamantanheng med én sten, siden det skal mye mer arbeid til for å få på plass alle detaljene. Samtidig er det viktig å påpeke at slike detaljerte diamantanheng ofte byr på et større utvalg av selve diamantene – blant annet vil du ofte finne både gule, rosa og svarte diamanter på slike anheng. Ulempen med slike anheng er at det blir vanskeligere å finne et passende kjede. Der de stilrene anhengene med én diamant passer til alle vanlige kjeder i samme farge som kronen rundt diamanten, må man tenke dypere og lenger når det er snakk om detaljerte diamantanheng.

Ulike anheng for ulike kjeder

Som sagt kan det være vanskelig å finne et passende kjede for anhenget man kjøper, spesielt hvis det er snakk om detaljerte smykker med ulike kontraster og spesielle utforminger. Siden de fleste diamantanheng kommer med hvitt gull rundt selve diamanten, er det først og fremst kjeder i hvitt gull du bør titte på. Husk at anhengene ofte har ulike tykkelser på ringen som tres på kjedet – ha derfor med deg anhenget når du skal ut og kjøpe kjede, eller kjøp det samtidig med smykket. Tykkelsen på kjedet vil også bestemme hvor mye fokus som skal ligge på selve anhenget. Vi anbefaler tynnere kjeder til diamantanheng som gis i gave til kjærester – slik forblir selve anhenget i sentrum, mens kjedet kun holder smykket på plass. Velger du mer moderne diamantanheng eller diskré detaljer som gjerne er personlige, kan man ta et tykkere kjede som fanger øynene til menneskene rundt deg.

Moderne diamantanheng

Selv om diamantanheng har flere tusen års historie, er det moderne diamantanheng som er mest populære nå om dagen. Diamanter har blitt mer vanlige, og stadig flere mennesker har god nok råd til å anskaffe seg et anheng med det dyrebare mineralet. Diamanthjerter og snøkrystallsmykker med diamanter er spesielt ettertraktede, selv om de koster en del mer enn andre typer anheng. Dette er de mest detaljerte, vanskeligste smykkene å skape, men de ser helt fantastiske ut når man har de på seg. Hjertene er bygd opp av en rekke (opptil femti) små diamanter, og er såpass fyldig at man kan se formen på anhenget fra alle kanter. Slike diamantanheng kommer ofte i ulike farger, og bærer noen ganger på en kontrast ved hjelp av safirer og rubiner. Snøkrystallene er mer nøytrale, og er en flott detalj – spesielt for yngre kvinner, noe som gjør dette til en ypperlig gave for døtre.

Privacy Policy